2.4 mR vene

2.4mR  luokka tai ”kakkosnelonen” on erinomainen yhden hengen luokka. Vene ei vaadi juurikaan fyysisiä ominaisuuksia purjehtijalta, vaan taktiikka ja purjehdustaito nousevat tässä luokassa omaan merkittävään asemaansa. Vene sopii juuri tästä syystä kokeneemmille kilpapurjehtijoille kuten myös vammaispurjehtoille. Venettä ohjataan joko jalkapolkimilla tai vaihtoehtoisesti käsin pinnaohjauksella. Kaikki tarvittavat ohjausköydet tulevat istuinlaatikon etureunaan ja ovat näin aina käden ulottuvilla.

2.4 vene on rakennettu R-mittasääntöön, joka tarkoittaa että veneestä saatavien mittojen perusteella ja niitä jakamalla, kertomalla, lisäämällä yhteen ja vähentämällä saadaan tulokseksi 2.4. Periaatteessa tämä mahdollistaa sen, että veneet saattavat erota toisistaan esimerkiksi toisen veneen masto voi olla korkeampi kuin toisen, kun taas puolestaan toisessa veneessä purjepinta-ala saattaa olla isompi kuin toisessa. Käytännössä veneet ovat kuitenkin hyvin lähellä toisiaan ja näyttää siltä, että vakiintumassa onkin suomalaisvalmisteinen Norlink Mk III – malli, joka on jo pitkään niittänyt menestystä maailmalla.

                     R-mittasääntö:           

Kokeile purjehdusta 2.4 mR veneellä

Suomen 2.4 mR liitto tarjoaa halukkaille mahdollisuuden kokeilla purjehtimista 2.4 mR luokan veneellä.

Liitolla on veneluokan kokeilua varten:
Kaksi venettä Helsingin seudulla. Veneet ovat keskenään mahdollisimman samanlaisia ja täysin kilpailukykyisiä. Kokeilua varten yhteys:
Jussi Ahlstöm: (040 723 2478, jussi.ahlstrom@mac.com).

Yksi liiton vene on tällä kaudella enimmäkseen Tampereella:
vastaavasti kokeilumahdollisuuksia varten yhteys Petteri Grönroos (044 377 5075, petteri@finvelo.fi).

Liiton vene on ”vuokrattavissa” ranking kilpailuihin vastaavasti kokeilua varten. Tarkoitus on, että muissa luokissa kokemusta hankkineet voivat osallistua sillä rankingkisoihin ja samalla huomata miten mukava vene on myös kilpailutilanteessa. Yhteyttä voi ottaa liiton sihteeriin petteri@finvelo.fi.

Kansainvälisen 2.4 mR liiton tiedotteita