Vuoden 2023 MM-kilpailut

Tampereen Näsijärvellä kilpailtiin loppuviikon ajan purjehduksen MM-mitaleista 2.4 mR -luokassa.

2.4 mR -luokka on kansainvälinen kilpapurjehdusluokka, jossa purjehditaan yhden hengen köliveneillä. Fyysisten ominaisuuksien sijaan tekninen ja taktinen purjehdustaito ovat avainasemassa. Kyseinen purjehdusluokka ei kuulu olympialajien joukkoon.

Neljä päivää ja kymmenen lähtöä käsittäneissä kilpailuissa oli mukana 60 purjehtijaa, joista kauimmaiset Australiasta ja Puerto Ricosta.

MM-kilpailut olivat samalla 125-vuotiaan Näsijärven Purjehdusseuran juhlaregatta. Näsijärvellä on järjestetty edellisen ja ainoan kerran kansainvälisen luokan maailmanmestaruuskilpailut 25 vuotta sitten.

MM-kultaa nappasi lopulta melko ylivoimaisesti Saksan Heiko Kröger ennen toiseksi tullutta Englannin Megan Pascoeta. MM-pronssille purjehti naantalilainen Jan Forsbom. Forsbom voitti viime viikolla myös Tampereella järjestetyt SM- ja PM-kisat. Kilpailun neljänneksi jäi niukasti tamperelainen Marko Dahlberg.

Myös Dahlbergin poika Otto Dahlberg ylsi kymmenen parhaan joukkoon. Otto Dahlberg palkittiin myös MM-kisojen parhaan tulokkaan palkinnolla, sillä Tampereen MM-kisat olivat hänen ensimmäisensä kyseissä veneluokassa. Dahlbergin veneluokka on tavallisesti olympialuokka ILCA7 (entinen Laser Standard).

Kilpailun tulokset kokonaisuudessaan löydät TÄÄLTÄ

_________________________________
Lähde:
Aamulehti